Constantia geeft huiskamerconcertjes om jubileum te bekostigen

MENAAM - Een saxofoontrio van Vereniging Fanfare Constantia uit Menaam gaf zaterdag een huiskamerconcertje voor familie, buren en vrienden van een van de bestuursleden die jarig was. Constantia wil met dergelijke concertjes geld inzamelen om volgend jaar haar 125-jarig jubileum te kunnen vieren.

Een mooi initiatief, maar er zit ook nog een extra reden aan gekoppeld. Constantia viert in 2020 het 125-jarig jubileum en organiseert in het kader daarvan diverse activiteiten en concerten. Daarom worden acties gehouden om inkomsten te genereren voor al deze jubileumactiviteiten.

Een van deze acties betreft huiskamerconcerten en dit was het eerste. Het bezoek was op de hoogte van de insteek: geen cadeautje voor de jarige, maar een kleine financiële bijdrage voor Constantia.

Alle aanwezigen vonden het een geslaagd optreden en ook de drie saxofonisten kijken er met een goed gevoel op terug. Ze speelden een gevarieerd programma waaronder Looney Tunes tekenfilmmelodietjes, klezmermuziek en een cantate van Bach.

Voor de huiskamerconcertjes zijn allerlei opties mogelijk qua samenstelling, aantal muzikanten en muziekgenres. Een niet alledaagse toevoeging aan bijvoorbeeld een verjaardag, jubileum of straat-bbq. Meer informatie: info@constantia.nl.