Workshops in herfstvakantie in Museum Martena

FRANEKER - In de herfstvakantie is het geïmproviseerde PoWoW-inloopatelier in Museum Martena open op 22, 23 en 24 oktober van 13.30 tot 16.00 uur. Er is dan een workshop die helemaal draait om ‘kijken’ en waarbij de smartphone van pas kan komen als kinderen het museum van een heel andere kant gaan bekijken.

Voor wie het beu is om alsmaar recht voor zich uit te kijken of een enkel keertje naar links en naar rechts, heeft Museum Martena een workshop in petto. In de herfstvakantie is het PoWoW atelier weer drie middagen open. Dit keer krijgt de bezoeker van het geïmproviseerde atelier de kans het museum van een heel andere kant te bekijken.

In één uur tijd worden je ogen meegenomen op een onverwachte reis. Ze zullen blikpunten beleven die ze nog nooit gezien hebben. En sta je na afloop weer buiten dan is je gezichtsveld niet meer hetzelfde en zie je veel meer dan je dacht dat ooit mogelijk zou zijn.

Wat je ogen zien, wordt vertaald in een plattegrond, waarin de begrippen onder en boven ondersteboven worden gegooid. Toch valt alles weer op zijn plek wanneer de samenhang van de getekende fragmenten zichtbaar wordt gemaakt.