Dorpshuis De Bijekoer in Wijnaldum heropent

Ruim twee en ene half jaar nam het in beslag, maar na hard werken is de heropening van dorpshuis De Bijekoer in Wijnaldum aanstaande. Op 25 oktober is iedereen welkom om de feestelijke opening bij te wonen.

De verbouwing is uitgevoerd door een regionale aannemer en regionale onderaannemers. Een bewuste keuze van het Stichtingsbestuur. Daarnaast zijn er heel veel vrijwilligersuren (meer dan één manjaar) tijdens de verbouwing besteed aan sloop-, bouw-, schilder- en installatie- en interieurwerkzaamheden.

Het pand is modern, multifunctioneel en duurzaam qua energieverbruik. Meer dan 75 procent van de energiebehoefte wordt gedekt door duurzaam opgewekte energie. Er zijn plannen op ook de overige 25 procent om te zetten naar duurzaam, maar daarvoor moet eerst maar weer een aantal jaren gespaard worden.

De receptie start om 16.00 uur en wordt gevolgd door een feest. De band VIRUS speelt tot 1.00 uur.

De verbouwing is financieel mogelijk gemaakt door Stichting Dorpshuis Wijnaldum, gemeente Harlingen, provincie Friesland, Oranjefonds, VSBfonds, P.W. Janssen’s Friesche Stichting, Fonds Nij Bethanie, Rabobank Coöperatiefonds, Bouwvereniging Harlingen en Stichting Riedpolder.