Waldemar Torenstra duikt in de historie van de Brandaris in nieuw televisieprogramma

Presentator en acteur Waldemar Torenstra gaat in een nieuwe achtdelige televisieserie van de NTR op zoek naar de verborgen geschiedenis van bijzondere plekken in Nederland. De tweede aflevering gaat over de Brandaris.

Waldemar Torenstra duikt in de historie van de toren. De vuurtoren waakt al vierhonderd jaar over zijn eiland en de bewoners. Hoe heeft deze toren weer en wind, de weerbarstige tijd, én die vechtlustige Engelsen in 1666 weten te trotseren?

In Verborgen Verleden van Nederland neemt Torenstra de kijker mee op een reis door de tijd. Kleine geschiedenissen raken de grote en samen karakteriseren ze de plek. En al die geschiedenissen en al die bijzondere plekken vertellen het verhaal van Nederland, én onze voorouders, door de eeuwen heen. Verborgen Verleden van Nederland laat de plekken zien die we allemaal dachten te kennen – en de verrassende geschiedenissen die ze verborgen houden.

De overige locaties in dit seizoen van Verborgen Verleden van Nederland zijn: het Vrijthof in Maastricht, de Portugese Synagoge van Amsterdam, waterdorp Giethoorn, Paleis Soestdijk, de Oude Haven van Rotterdam, Hotel Des Indes en de Martinitoren te Groningen.