Thrillerschrijver Erik Betten deelt tips in bieb Dronryp

DRONRYP - Thrillerschrijver Erik Betten deelt woensdagavond 16 oktober zijn kennis van het schrijven van spannende boeken met lezers. Betten won de Schaduwprijs 2019, dit is een prijs voor het beste oorspronkelijke thrillerdebuut.

Erik vertelt bijvoorbeeld hoe een thriller ontstaat, wat het verschil is tussen een thriller en een roman en met welke regels rekening gehouden moeten worden. Hoewel lezers zich het vaak niet realiseren gaat schrijven niet alleen over de stijl, over spannende woorden en zinnen. Of lezers een boek spannend vinden en blijven doorlezen, wordt vooral bepaald door de opbouw van het boek. Maar er zijn natuurlijk veel meer zaken die een boek echt spannend maken; vanuit wie het verhaal geschreven wordt, de opbouw in scènes en nog veel meer.

Erik Betten

Erik Betten won dit voorjaar met zijn boek Quarantaine de Schaduwprijs 2019. Het verhaal speelt zich af in Friesland en Groningen en gaat over een dodelijke bacterie die vrijkomt bij een gaswinningspunt, een overheid die ondenkbare maatregelen neemt en onbegrip tussen de Randstad en het Noorden.

Dit voorjaar kwam zijn tweede thriller De Prijs uit en inmiddels werkt hij aan een derde boek in dit genre. De in Dronryp wonende schrijver bracht eerder al boeken uit over geschiedenis, kunst en cultuur, werkt als journalist voor het Friesch Dagblad en is als historicus verbonden aan de Rijksuniversiteit van Groningen.

De lezing woensdag 16 oktober in bibliotheek Dronryp begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via ontdekdebieb.nl, tel. 088-1656 123 of aan de balie.