HMHC Dames 1 verliest maar bezorgt Graspiepers eerste tegendoelpunten

De Harlinger hockeysters konden zondag niet winnen van koploper Graspiepers. De Drachtsters leiden soeverein met 32 doelpunten en nog geen tegendoelpunten. Tot zondag dan. De Harlingers wisten dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar waren vastberaden om in elk geval doelpunten te scoren. In die opzet slaagden ze, het werd 4-2.

Al in de eerste minuten van het eerste kwart werden de dames gevaarlijk. Een prachtige pass op Melanie Nota zorgde ervoor dat Harlingen een op een met de keeper stond. De toon voor de wedstrijd was gezet. Vechtlust en wil spatte van het veld af. Mette van Bruggen zat ook goed in de wedstrijd en kon vanaf de rechtsback een aantal rake klappen naar voren geven die werden opgevangen door de spitsen.

Zo werden er mooie aanvallende acties gemaakt door middel van goed samenspel. Door een counter en een snoeihard schot op doel van Graspiepers kwamen de dames echter op 1-0 achterstand. Maar zoals ze tijdens de trainingen en van coach Jacob hadden meegekregen: koppies omhoog en meteen omschakelen.

Dit uitte zich dan ook in het eerste tegendoelpunt. Een prima uitgespeelde actie in de cirkel en met de backhand in de goal geschoten door Jenna Burkels. 1-1. Harlingen was back in the game. De dames stonden strak op de man en gaven volle druk. Graspiepers had hier zichtbaar moeite mee. Eventuele doorbraken werden keurig opgevangen door Joyce Heida en Jente Bijlsma die als een huis stonden te verdedgen. Ondanks de druk en mandekking konden de Graspiepers profiteren van een paar kleine foutjes en scoorden twee goals snel achter elkaar. Ruststand: 3-1.

Hiermee was de wedstrijd nog niet gewonnen, want Harlingen bleef strijden. Graspiepers maakte weer gebruik van een zwak momentje van de Harlingers en kwam op drie punten voorsprong. Harlingen bleef doorgaan en scoorde na een mooie actie van invalspeelster Evelien Haak een prachtig doelpunt. Invalster Emma Jeeninga kaatste de bal vanuit de lucht de goal van Drachten in.

De wedstrijd eindigde met 4-2 in het voordeel van Graspiepers, maar Harlingen heeft goede hoop dat ze de volgende keer tegen deze dames gaat winnen.

Komend weekend is de eerste Super Duper Sunday. Vier seniorenteams spelen achtereen op de velden aan de Westerzeedijk in Harlingen. De Veteranen spelen om 10.15 uur, Dames 2 om 11.45 uur, Dames 1 om 13.15 uur en de Heren om 14.45 uur.