Hockeysters HMHC tonen strijdlust en winnen

HARLINGEN - In tegenstelling tot het mooie weer van vorige week, mochten de dames HMHC zondag in echt herfstweer hockeyen, regen dus. Het deerde hen niet, zo versloegen hun tegenstanders uit Assen met 4-3.

De dames wilden de volgende de 3 punten pakken, dus mooi hockey en doorzettingsvermogen stond centraal. Na het fluitsignaal zetten de dames van Harlingen, Assen meteen onder druk. Hierdoor had Assen moeite om de bal weg te werken en wist Harlingen de bal regelmatig te onderscheppen.

Na vele kansen wist Jenna Burkels na een voorzet van Hannamay Tjalsma de 1-0 te scoren. Niet te vergeten dat dit het gevolg was van het verdedigende werk van de dames in de achterhoede die steevast hun mannetje stonden. Edine Outhuijse was op de linkerkant niet te passeren.

Harlingen kon de dames van Assen blijven verrassen. Na wederom een voorzet van Hannamay, kon Jenna via de rechterkant de bal perfect langs de keeper in het goal slaan. Het stond 2-0 voor de Harlingers. Harlingen zakte gelijk in en werd slordig. Hierdoor kon Assen direct met een counter de 2-1 scoren. Na de rust bleef Harlingen het tempo van Assen aanhouden, waardoor de stand snel op 2-2 kwam.

Dit bleek een wake-up call voor de dames, want Harlingen begon het eigen spel en tempo weer op te pakken en kon hierdoor aanvallend veel laten zien. Door een slimme strafcorner via de linkerzijde was het een voorzet van Hannah Touwslager op Jente Bijlsma die de bal met een tip-in in het doel van de Assenaren kreeg, 3-2.

Assen liet zich niet kennen en counterde gelijk na het tegendoelpunt en slaagde hierin. 3-3. In de laatste minuten bleef Harlingen knokken. De overtuiging tot winnen was duidelijk zichtbaar. Ook deze week kon er wat verbeterd worden maar door de strijdlust lieten de meiden goede aanvallen en onderscheppingen zien. Zo ook de laatste onderschepping van Joyce Heida, die resulteerde in een succesvolle 3 tegen 1 met de twee spitsen.

Harlingen trok daardoor aan het langste eind en verliet met opgeheven hoofd het veld. De drie punten waren binnen met deze 4-3. Komende zondag speelt Harlingen een uitwedstrijd in Drachten tegen koploper Graspiepers.

Dames 2 verliest in laatste minuut

Als eerste van de seniorenteams was het afgelopen zondag de beurt aan dames 2 thuis tegen Steenwijk. Al snel in de wedstrijd kwam Harlingen op voorsprong door het koelbloedig benutten van een strafbal door Maura van Koppen. Lang ging de wedstrijd gelijk op. Harlingen kwam 1-2 achter maar door een uitstekend doelpunt van Leandra Kingma werd de stand weer gelijk. In de laatste minuut brak Steenwijk door de verdediging en kon nogmaals scoren: eindstand 2-3.

Twee wedstrijden

Heren 1 kon dit weekend voor het eerst voor eigen publiek spelen. Op vrijdag stonden zij tegenover de Graspiepers uit Drachten en zondag tegenover Sneek. De Harlingers begonnen scherp aan de wedstrijd tegen Graspiepers en troffen een tegenstander die niet ingesteld was op een sterke tegenstand. Hierdoor kwamen de Harlingers op een voorsprong. De Graspiepers zakten hierna ver in om zo de Harlingers te verrassen met een snelle counter.

De Graspiepers waren succesvoller in de afronding en scoorden twee keer voordat de rust begon. Na de rust lukte het de Harlingers niet om te scoren en kregen ze tussen hun pogingen om de achterstand in te halen nog drie goals tegen. Zo eindigde de wedstrijd in de stromende regen met 1-5.

Zondagmiddag kwam het ongeslagen Sneek op bezoek bij de Harlingers. Sneek zette hoog druk op de opbouwende verdediging van Harlingen. De Harlingers kwamen moeilijk onder die druk uit en kwamen niet tot scoren in tegenstelling tot de Snekers die zesmaal doeltreffend waren.

Meisjes C2 strijdt en wint

Meisjes C2 lijkt zijn draai na een paar weken gevonden te hebben, bleek zaterdag in de thuiswedstrijd tegen GHBS. Het nieuwe team won met 2-0.

Om 4- en 5-jarigen alvast op een leuke en natuurlijke manier kennis te laten maken met sportief bewegen is er Funkey bij HMHC. Hierbij gaat het om spelenderwijs goed leren bewegen. De lessen starten na de herfstvakantie op vrijdag 1 november van 16.15 – 17.00 uur.

Uitslagen HMHC

Dames 1-HVA (Assen) 4-3

Dames 2-Steenwijk D2 2-3

Meisjes B1-HVA (Assen) 4-6

Meisjes B2-Groningen B5 1-2

Meisjes B3-Leeuwarden B5 1-3

Meisjes C1-Sneek C2 2-1

Meisjes C2-GHBS C6 2-0

Meisjes D1-Stix D1 1-2

Meisjes D2-Roden D3 5-1

Veteranen-Afgelast

Heren 1-Sneek H1 0-6

Jongens A1-Leeuwarden A1 0-4

Jongens C1-Groningen C1 0-26