Thuisblijvende boeren steunen collega’s: vlag ondersteboven

DRONRYP - Boeren die vandaag niet mee zijn naar de demonstratie op het Malieveld in Den Haag, ondersteunen de actie door de Nederlandse vlag ondersteboven op hun tractor te hangen. Via Facebook werd boeren in onder meer Dronryp, Menaam en Ried opgeroepen om op deze wijze hun sympathie met het boerenprotest te tonen.

De boeren protesteren dinsdag in Den Haag tegen de alle milieumaatregelen waarvoor ze zich gesteld zien en de vele kritiek van milieugroeperingen en dierenwelzijnorganisaties waarmee ze worden geconfronteerd. De maat was voor velen vol toen Tjeerd de Groot (D66) met het voorstel kwam om de veestapel met de helft in te krimpen om zo aan de stikstofnormen te voldoen.

Toen de commissie Remkes daar nog een schepje bovenop deed met het voorstel om boeren in de buurt van natuurgebieden uit te kopen, was dat de aanleiding tot de protestrit naar Den Haag.

Om duidelijk maken dat ze het helemaal eens zijn met de actie van hun collega’s parkeerden enkele boeren hun tractor dinsdagmorgen bij de rotonde aan de Eastryp in Dronryp.

Met de Nederlandse vlag ondersteboven.

Dat ook de jeugd de actie ondersteunt blijkt uit het filmje van LTO Vechtdal. Leerlingen van basisschool CNS Ommerkanaal in Ommen komen op de trekker naar school: