Dames 1 HMHC verliest in Hardenberg

HARLINGEN - Het eerste damesteam van HMHC heeft de lange reis naar Hardenberg niet kunnen beklinken met een overwinning. In de slotfase kwam het team nog tot 3-2 en liet daarmee de punten aan de thuisploeg.

Na een korte warming-up begonnen de dames scherp aan de wedstrijd. Er werd hoog druk gezet waar de dames van Hardenberg moeilijk onderuit wisten te hockeyen. Er werden veel kansen gecreëerd. De eerste score was voor Harlingen door Jente Bijlsma die bij een strafcorner uit de rebound scoorde: 0-1.

Harlingen kreeg hierna veel kansen maar Hardenberg scoorde voor rust driemaal. Met tactische tips van coach op zak en vol goede moed en vechtlust begonnen de meiden aan de tweede helft. Manon van der Meer stond achterin te knokken en maakte continu mooie rushes langs de zijlijn. Zo ook in de tweede helft waarna de bal bij Jenna Burkels in de stick kwam, die hem in de loop aan Hannamay Tjalsma meegaf. Hannamay liep de keeper voorbij en scoorde de 3-2.

Hardenberg had het antwoord snel klaar en tikte de 4-2 binnen. De Harlingers vochten voor wat ze waard waren en kwamen door mooi samenspel en passes in de loop weer de cirkel van Hardenberg binnen. Joyce Heida wist mooi het achterlijntje te halen en Hannamay stond precies goed om de 4-3 binnen te schieten. Met nog 5 minuten op de klok, was er onvoldoende tijd om de gelijkmaker nog te scoren. Komend weekend spelen de Harlinger dames thuis tegen Assen om 13.00 uur.

Gelijkspel Dames 2

Voor de tweede achtereenvolgende week reisde Dames 2 af naar GHBS in Groningen. Deze week een ochtendwedstrijd tegen GHBS D18. Het werd een fysieke wedstrijd waarin het de dames lukte om elkaar goed te blijven coachen. Door dat goede samenspel en een paar mooie reddingen van de keepster bleef het uiteindelijk een wedstrijd zonder doelpunten. Eindstand 0 tegen 0.

Zware wedstrijd Heren 1

Voor de tweede wedstrijd van het seizoen volgden de heren van HMHC de dames naar Hardenberg. Het werd een slijtageslag op een late, warme namiddag. Daarin bleek de thuisploeg het best bestand tegen de warmte en won uiteindelijk met 7-1. Het Harlinger doelpunt werd gescoord door Lucas de Vries vanuit een lastige hoek.

Uitslagen HMHC

Dames 1-Hardenberg D13-4

Dames 2-GHBS D180-0

Meisjes B1-Westerkwartier B10-9

Meisjes B2-Eelde B10-0

Meisjes B3-Quick Stick B40-2

Meisjes C1-Leeuwarden C48-0

Meisjes C2-Afgelast

Meisjes D1-Groningen D44-2

Meisjes D2-Stix D22-1

Veteranen-GHBS HA3-2

Heren 1-Hardenberg H11-7

Jongens A1-Groningen A35-0

Jongens C1-Groningen C20-15