Folkkoor Rolling Home in jubileumtour in Bloemketerp

FRANEKER - Het Friese folkkoor Rolling Home uit Sneek bestaat 25 jaar. Om dat te vieren gaat Rolling Home vanaf september op tournee door de provincie samen met de bekende folkzanger Gurbe Douwstra. Zondag 29 september is het koor te beluisteren in Bloemketerp.

Nadat in Stavoren het spits werd afgebeten, zal het koor zondagmiddag vanaf 15.00 uur in Bloemketerp in Franeker optreden. Hierna volgen nog optredens in Joure en Hurdegaryp.

Rolling Home is van oorsprong een shantykoor. Zo’n tien jaar geleden is het koor overgestapt naar een repertoire van folk-liederen, hoofdzakelijk liederen uit Ierland en Schotland. Ook wordt er regelmatig in het Fries gezongen waarvan de bekendste wel het nummer Fries om Utens is.

Een van onze hoogtepunten uit het verleden is een optreden met de Ierse folkband The Dublinners in Carré in Amsterdam. Ook trad Rolling Home op in een wintershow met Rients Gratema.

9 november viert het koor het jubileum op verschillende locaties in Sneek met verscheidene artiesten. Het jubileum wordt afgesloten met het jaarlijkse oliebollenconcert op 29 december, deze keer Sneek met als gasten Piter Wilkens en Griet Wiersma.

Het koor geniet grote bekendheid in de folkwereld en verzorgt optredens in eigen land, maar is ook in Denemarken, Duitsland, Engeland en Schotland geweest voor optredens.