‘Rauw’ voorstelling over rouw en afscheid

FRANEKER - Mantelzorgers en zorgvragers in Waadhoeke en Harlingen kunnen in november de voorstelling ‘Rauw’ bijwonen. Hierin vertelt Marloes Schreur vanuit haar eigen ervaring hoe het is om je geliefde en beide ouders te moeten verliezen en weer verder te moeten met je leven.

Rouw is een intens en wispelturig proces: ontkenning, pijn , verlangen en aanvaarding wisselen elkaar af. Als omstander ervaar je diepe machteloosheid en weet je vaak niet wat te zeggen of te doen.

Onze natuurlijke reactie is pijn te vermijden, maar het gevoel aangaan is misschien wel lichter dan het gevecht ertegen. Rauw is als een spiegel, het laat je nadenken, voelen, ervaren wat rouw doet, met jou en een ander. Het verhaal van Marloes Schreur dat samen met een danseres en zangeres Malou Swart en violist Remi Adraansz wordt verteld, is een persoonlijke , ontroerende en intense voorstelling.

De voorstelling is te zien op dinsdag 12 november van 19.30 tot 21.00 uur in theater de Koornbeurs in Franeker. Na afloop is er gelegenheid om in gesprek te gaan onder begeleiding van een gespreksleider.

De voorstelling is alleen toegankelijk voor mantelzorgers en hun zorgvragers in Harlingen en Waadhoeke. Aanmelden bij de Skûle Welzijn via een mailtje naar info@deskule.nl of telefonisch 0517-393750/397800.