Cursus Grip en Glans geeft ouderen vat op prettiger leven

FRANEKER - Ouder worden gaat gepaard met veranderingen. Positieve, en vervelende. Voor ouderen die moeite hebben om het leven een beetje positief te houden, wordt binnenkort de cursus Grip en Glans gegeven in Theresia in Franeker.

Meer vrije tijd en kleinkinderen krijgen zijn pluspunten van het ouder worden, maar daar horen vaak ook minder aangename zaken als gezondheidsklachten en verlies van dierbaren of een zinvolle dagbesteding bij.

De groepscursus Grip en Glans helpt ouderen in het vinden van nieuwe mogelijkheden om hun tijd prettiger in te vullen. In de cursus leren ze vaardigheden om zelf actief een bijdrage aan de glans van het eigen leven te geven.

De cursus is voor mannen en vrouwen van 50 jaar en ouder. Als rode draad door de cursus loopt het gebruik van de zogenaamde GLANS-schijf van vijf. De cursus bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur met acht tot tien deelnemers.

Wie problemen heeft met de kosten (25 euro) of vervoer, kan daarover contact opnemen met een van de trainers, Tjik Flameling, tel: 06-11860776 of t.flameling@waadhoeke.nl of Johanna Schaap tel: 06-10890607 /j.schaap@harlingen.nl.