PC-koningin Ilse Tuinenga opent 50+ gezondheidsmarkt Berltsum

BERLTSUM - Viervoudig PC-winnares en drievouding koningin Ilse Tuinenga opent maandag 30 september de gezondheidsmarkt vitale 50+ gezondheidsmarkt in Berltsum. De markt vindt van 15.00 tot 17.00 uur plaats in de gymzaal aan de Ds. Van Eijck van Heslingastrjitte.

Huisartsen Comello en Bosma zijn aanwezig, evenals de promotiebus van het Hulpmiddelen Centrum. Er zijn diverse acties zoals een parcours voor scootmobiels en het spelen van Dobbelfit.

Organisator Fysio Eijzenga wil op deze manier de start van de week van de valpreventie onder de aandacht brengen, evenals de succesvolle projecten Fit op freed en Lekker in je vel.

In de gezellig sportzaal zijn diverse deelnemers aanwezig om de ouderen in beweging te krijgen, met als motto De beste beweging is de volgende beweging.

Fysio Eijzenga geeft een presentatie over Hup, in de benen, waarin tips worden gegeven over schoenen, spieren aanspannen, veiligheid in huis en hoe ouderen langer fit en vitaal blijven.

Ook wordt het spel Dobbelfit gespeeld, bedoeld om ouderen duidelijk te maken dat ze veel zelf kunnen doen om de kans op een val te verkleinen.

Aan de gezondheidsmarkt wordt meegewerkt door een groot aantal bedrijven en instanties uit de regio.