Berltsumer paar 60 jaar bij elkaar

BERLTSUM - Het echtpaar Van Wigcheren-de Groot vierde maandag 16 september het 60-jarig huwelijk. Max Dirk van Wigcheren en Sylvette de Groot hebben elkaar leren kennen bij windhondenraces.

Max Dirk van Wigcheren is op 29 januari 1937 geboren in Berltsum. De wieg van zijn latere echtgenote Sylvette de Groot stond in Mirabel, Zuid-Frankrijk. Zij kwam daar op 4 september 1938 ter wereld.

Haar opa en oma zijn namelijk in de jaren 30, samen met hun acht reeds getrouwde kinderen onder wie ook haar ouders, naar Frankrijk geëmigreerd. Daar zijn ook de broer en vijf zussen van Sylvette de Groot geboren. Op 14-jarige leeftijd is zij met de familie weer naar Nederland gekomen maar ze spreekt nog steeds vloeiend Frans.

Op de windhondenraces waar ze allebei met vrienden waren, leerde het stel elkaar kennen. Ze werden verliefd, kregen verkering en zijn zestig jaar geleden getrouwd.

Na het huwelijk hebben ze de supermarkt van zijn ouders in Berltsum voortgezet. De supermarkt is 138 jaar in de familie en één van de zonen van het echtpaar heeft de supermarkt weer overgenomen.

In 1992 is de toen nieuwe supermarkt met woning volledig uitgebrand. Met hulp van alle bewoners uit het dorp hebben ze zeer snel onderdak gevonden kregen ze veel steun bij de inrichting. Tot op de dag van vandaag zijn ze daar nog heel erg dankbaar voor.

Het echtpaar kreeg vier kinderen, twee jongens en twee meisjes. Ze hebben inmiddels negen kleinkinderen en twee achterkleinkinderen die ook allemaal nog in Berltsum wonen zodat ze elkaar regelmatig zien.

In 1992 heeft Max van Wigcheren een levertransplantatie ondergaan en het echtpaar is dankbaar dat ze daardoor dit 60-jarig huwelijksfeest met elkaar kunnen vieren.