Tjisse Steenstra wint klassement 2019

MARSUM - Tjisse Steenstra is de winnaar geworden van het klassement 2019 van het hoofdklassekaatsen. In de halve finale van de door elkaar loten wedstrijd in Marsum versloeg Steenstra met zijn maten Gerrit-Jan Duiven en Hyltje Bosma dat van zijn directe concurrent Gert-Anne van der Bos die met Kees van der Schoot en Sjoerd de Jong kaatste.

Met alleen de Oldehovepartij nog op de wedstrijdagenda, kan Steenstra niet meer gepasseerd worden. ,,Dit is geweldich, moaier kin it net,” zei Steenstra tegen Omrop Fryslân over de winst in het klassement. Tjisse Steenstra, Gerrit-Jan Duiven en Hyltje Bosma verloren de finale met wel erg duidelijke cijfers van Marten Bergsma, Dylan Drent en Hendrik Kootstra: 5-0 en 6-6. Marten Bergsma werd koning in Marsum. De derde prijs was voor Menno van Zwieten, Renze Hiemstra en Laas Pieter van Straten

Voor Dylan Drent was de wedstrijd in Marsum de laatste van het seizoen, de kaatser uit Harlingen is voor twee wedstrijden geschorst. Drent en Johannes van der Veen deden mee aan de Horecapartij op het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden. Ze hadden volgens de regels die dag op de hoofdklassewedstrijd in Easterein moeten staan. Beide kaatsers kregen een schorsing van twee wedstrijden, gingen in beroep maar de beroepscommissie kwam tot hetzelfde oordeel. De kaatsers missen daardoor de laatste wedstrijd van dit seizoen en de eerste wedstrijd van volgend seizoen. Opmerkelijk genoeg moesten de beide kaatsers kennis nemen van het besluit van de beroepscommissie op de website kaatsen.nl.

 

Thuiszege voor Hovenga en Delgrosso

Serena Hovenga, Lotte Delgrosso en Harmke Siegersma hebben de hoofdklassewedstrijd bij de dames in Marsum gewonnen. Een thuiszege voor Hovenga en Delgrosso die beide in Marsum wonen. In de finale wonnen zij van Ilse Tuinenga, Imke van der Leest en Louise Krol met 5-2, 6-0. Partuur Hovenga stond degelijk te kaatsen en maakte weinig fouten. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Manon Scheepstra wonnen de derde prijs. Het partuur van Annet de Haan, Anke Winkel en Melissa Rianne Hiemstra werd in ruim 20 minuten verslagen: 5-0 en 6-4.