Concert op orgel en trompet

Sint Jacobiparochie - Organist Jochem Schuurman geeft zondag 15 september vanaf 15.30 uur een concert in De Groate Kerk van St.-Jacobiparochie. Muzikale medewerking verleent Marja Klazenga op trompet.

Jochem Schuurman (1989) studeerde in 2013 cum laude af aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen en won diverse prijzen op internationale orgelconcoursen. Hij is titulair organist van de Martinikerk in Franeker en is actief als orgel-en piano docent. Als uitvoerend musicus geeft hij concerten als solist maar ook als begeleider van andere musici.

Marja Klazenga (1995) begon op haar achtste met muziek- en theorielessen aan De Meldij te Drachten en was verbonden aan de talentenklas van Rein Ferwerda. In 2011 startte ze met de vooropleiding klassieke trompet aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen, waar ze in mei 2018 is afgestudeerd. Zij bespeelt een Vincent Bach Stradivarius ML (Bb), een Van Laar C2 (C) en een Schilke P5-4 (piccolo). Marja speelde in diverse orkesten en ensembles en maakt momenteel deel uit van het Veenkoloniaal Symfonie Orkest.