Bewoners Parrebeam sluiten vakantieweken af: ‘op ut Bildt ut Best’

SINT ANNAPAROCHIE - De bewoners en personeel van wooncentrum De Parrebeam in Sint Annaparochie hebben de vakantieweken afgesloten. Na virtuele uitstapjes naar Italië, Frankrijk, Oostenrijk was het vorige week: ‘Oost West, op ut Bildt ut Best!’

De afgelopen weken stond steeds een dag een bekend vakantieland centraal. Na Italië volgde Frankrijk. Op de Franse dag werd genoten van stokbrood, croissantjes, Coq au Vin, Franse kaasjes en pommes duchesse. Er werd een presentatie gegeven over een bezoek aan Lourdes.

Een week later volgde Oostenrijk met bij de koffie bezoek van een Tiroler echtpaar. Dit mooi geklede paar bleef de hele dag. De bewoners konden met hen op de foto. Verder kon men genieten van Oostenrijkse muziek en werd de beroemde film Sissi vertoond. Bij de koffie was er Apfelstrudel en op het menu stond natuurlijk de Wiener Schnitzel. Bij het dessert kwamen rijk gevulde bierpullen op tafel, gevuld met vla en yoghurt en als bierkraag een lekkere toef slagroom.

Vorige week werd de thuiskomst in St. Anne gevierd met aandacht voor Friese sporten, 11-steden en andere wetenswaardigheden. Men kon genieten van de film It Nije Lân en De Taal van Klei. Ook werd een deel van de Bildtse Boerderijenroute gevolgd. Op het menu stond natuurlijk de Bildtse Preisoep en er werd een Fryske Stoofschotel geserveerd.