Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra winnen in Pingjum

PINGJUM – Met nog twee weekenden te gaan loopt het kaatsseizoen naar het einde. De laatste vrije formatiewedstrijden werden dit weekend verkaatst, er staan nog twee door elkaar loten wedstrijden in Marsum en Leeuwarden op de wedstrijdagen. De hoofdklasse kaatsers komen nog één keer per weekend in actie, zondag kaatsten de heren in Pingjum en de dames in Damwâld.

In Pingjum was het partuur van Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra het sterkst. In de finale wonnen zij met 5-4 en 6-0 van het partuur van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. Het partuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra verloor in de halve finale van het partuur van Bauke Triemstra. Voor het partuur van Van der Bos, Triemstra en Steenstra, de ‘grootverdieners’ dit seizoen dus ‘slechts’ een derde prijs in Pingjum. Triemstra, Drent en Kootstra gingen met een kaas naar huis, Hendrik Kootstra kreeg daarnaast de koningsprijs mee naar huis.

 

Huwelijksaanzoek

‪Een bijzondere gebeurtenis op het kaatsveld in Pingjum. Bestuurslid van kaatsvereniging Jan Reitsma Pingjum, Albert Reinsma uit Workum zei vorig jaar op de vrijwilligersavond dat hij zijn vriendin Jenkelien Brander ten huwelijk zou vragen op de Pingjumer merke. Vijf jaar geleden leerden de twee elkaar kennen op het kaatsveld van Pingjum. Reinsma hield woord, midden op het kaatsveld ging hij door de knieën voor zijn Jenkelien. Ze zei ja.

 

Vrouwen kaatsen om grote prijzen in Damwâld

De vrouwen kaatsten zondag in Damwâld. Het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra blijft oppermachtig dit seizoen, zij waren in de finale met 5-1 en 6-2 te sterk voor dat andere sterke partuur van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra. Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol gingen met de derde prijs naar huis. Damwâld pakte flink uit met het prijzengeld, er was maar liefst 1.800 euro te verdelen, 900 voor de winnaars, 600 voor de tweede prijs en 300 voor het partuur wat derde werd.