SC Franeker doet mee aan Grote Clubactie

FRANEKER - SC Franeker doet dit jaar mee aan de Grote Clubactie. Van elk verkocht lot gaat 80 procent direct naar de eigen club waarvoor men nieuwe materialen en kleding wil aanschaffen.

Op 14 september start de landelijke verkoop van de Grote Clubactie 2019. Er gaan dan ruim 260.000 lotenverkopers in het hele land op pad om hun club een financiële stimulans te geven.

Leden van SC Franeker gaan op pad om extra geld op te halen voor het aanschaffen van materialen en kleding. Veel van de kleding en materialen zijn namelijk aan vervanging toe. Wie een lot koopt maakt kans op een van de prijzen zoals de hoofdprijs van € 100.000.

Opbrengst

De Grote Clubactie faciliteert sport-, cultuur- en verenigingen in het genereren van inkomsten door middel van lotenverkoop. Elk jaar wordt zo'n € 9 miljoen opgehaald. De loten worden verkocht voor € 3,- per stuk. Franeker is een van de ruim 5300 verenigingen die deelnemen.

Verkoopboekje

SC Franeker heeft ervoor gekozen loten alleen via het verkoopboekje te verkopen zodat de leden niet met contant geld over straat hoeven. De koper verstrekt een eenmalige machtiging waarna het geld van de rekening wordt afgeschreven.

Het lotnummer staat op het bankafschrift van de koper. Wanneer de koper een lot heeft gekocht ontvangt de koper een bedankbriefje. Op dit bedankbriefje kunt u zelf de deurzegel uitscheuren en deze op de voordeur plakken

Het teams dat het hoogste gemiddelde haalt mag naar een thuiswedstijd van SC Cambuur. De trekking van de Grote Clubactie vindt plaats op 11 december, een dag later staat de uitslag op clubactie.nl.