E-bikers welkom bij Slachtedyktocht toerfietsclub Frisia

FRANEKER - De Leeuwarder toerfietsclub Frisia houdt zaterdag 24 augustus de Slachtedyktocht, bedoeld voor zowel de recreatieve als de prestatieve fietser. Ook e-bikers zijn welkom.

Aan de Slachtedyktocht kan door jong en oud worden meegedaan. De tocht voert voor een groot gedeelte over de oude Slachtedyk en door de eeuwenoude dorpjes zoals Skingen, Peins, Dongjum, Hitzum, Reahûs en Boazum.

Er kan tussen 8.00 en 10.00 uur worden gestart bij café restaurant De Poort van Franeker aan de Stationsweg in Franeker en bij De Blauwe Tent aan de Overijsselsestraatweg 6 bij Reduzum.

Om het de deelnemers aan de Slachtedyktocht zo gemakkelijk mogelijk te maken heeft de organisatie de route uitgepijld met gele routebordjes. De route is ook voor GPS beschikbaar. Door de ruime start- en finishtijd (15.00 uur) is het eigenlijk voor elke deelnemer mogelijk de tocht te volbrengen.

Op de startlokaties wordt gebruikt gemaakt van het inschrijfsysteem Scan and Go. Leden NTFU en KNWU hoeven geen inschrijfformulieren meer in te vullen. Voorinschrijving is mogelijk via de website www.tfcfrisia.nl.