Halsbân kuitenbijter in 32ste editie Visserijdagenloop

HARLINGEN - SV Friesland verzorgt voor de 32ste maal de Visserijdagenloop in Harlingen. De start van de prestatieloop is woensdag 28 augustus om 19.00 uur bij de Waddenhal.

Deelnemers kunnen kiezen uit de afstanden 5, 10.1 en 16.1 km. Inschrijven kan vanaf 17.30tot 18.50 uur in de kantine van de hal. Daar is ook de douche- en kleedgelegenheid.

De 10 en 16 km gaan na de start via het fietspad langs de zeedijk naar de afslag naar Kimswerd, de 10 km gaat hier onder het viaduct door naar Kimswerd waar een verzorgingspost staat en dan weer via de Kimswerderweg terug naar Harlingen.

Halsbân

De 16 km gaat rechtdoor richting Zurich en na de verzorgingspost via voetgangersbrug De Halsbân over de A31 richting Pingjum naar Kimswerd en volgt dan ook de route van de 10 km. Ter hoogte van het politiebureau gaat het via het Balkland naar de Waddenhal.

De 5 km maakt een route door de wijk en gaat dan richting havens weer terug naar de finish.

De Visserijdagenloop is bedoeld als een familieloop.

Vorig jaar waren er 300 deelnemers. Veel lopers gebruiken de Visserijdagenloop als test voor de klassieker Sneek – Bolsward – Sneek die zaterdag 31 augustus wordt gehouden.