AD 2019: Franeker Fratsen stralend door de tijd!

FRANEKER - In de aanloop naar de Agrarische Dagen (18 - 22 september) wordt wekelijks een van de programmapunten uitgelicht. Deze keer het straatfestival.

Van Eise Eisinga tot het Zwarte Gat. Het Straatfestival neemt je vrijdag 20 september van 16.00 uur tot 21.00 uur mee op een interactieve reis door de tijd.

In de Franeker binnenstad doen diverse talenten oude tijden herleven en nieuwe tijden aanbreken. Met De Niels Harder Magic Show, Staal van Fabuloka, De Ganzenfanfare, Theateropleiding DDrive Leeuwarden, het Van Ravesteijn Theater, danstalenten van Sportschool Bloemketerp en het Franeker dameskoor Leedvermaak, zal het programma tot ieders verbeelding spreken.

Het thema van dit jaar wordt uitgebeeld door theatergroep Acta met ‘Het levend planetarium van Eise Eisinga’. Eise zelf geeft college, hij wil graag dat de mensen op het straatfestival begrijpen hoe de Melkweg in elkaar steekt. Hij heeft hierbij hun hulp nodig om het sterrenstelsel uit te beelden en wil dit graag doen samen met zijn vrouw en het publiek.

Crazy Harder is bekend van TV door optredens in vele talentenshows waaronder Britain’s got Talent en de Nieuwe Uri Geller Show. Zijn Magic Show staat bomvol van magic, popmusic en komedie. Als geen ander weet hij zijn bruisende persoonlijkheid te combineren met hilarische illusies.

Fabuloka staat met zijn voorstelling Staal garant voor straattheater van hoge kwaliteit. Deze poëtische voorstelling vertelt een verhaal met woorden, partneracrobatiek, jongleren,mime en livemuziek. Dit alles in een 5 meter grote stalen constructie op de Voorstraat.

Locatie: Binnenstad Franeker

Vrijdag 20 september van 16.00 - 21.00 uur