Partuur Tineke Dijkstra wint generale voor de Frouljus PC

WOMMELS – Niet het partuur van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra of dat van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra won de laatste wedstrijd voor de Frouljus PC, maar dat van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol. Met 5-1, 6-4 waren zij in de finale te sterk voor het partuur van Tuinenga. Bij de heren een bijzondere overwinning voor Taeke Triemstra

Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra verloren de halve finale van het partuur van Ilse Tuinenga met 5-5, 6-6 en gingen met de derde prijs naar huis.

Een opvallende winst voor het partuur van Tineke Dijkstra, want het zijn het hele seizoen al de parturen van Sijbrandij en die van Tuinenga die de eerste prijzen verdelen. Woensdag kaatsen de beste twaalf damesparturen de Frouljus PC in Weidum.

 

Taeke Triemstra in de voetsporen van Hotze Schuil

Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra hebben in Kimswerd de hoofdklassewedstrijd op hun naam geschreven. In de finale versloegen zij Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra met 5-1, 6-0. Het was de honderdste overwinning die Van der Bos en Triemstra samen behaalden. Voor Taeke Triemstra was het zijn 185ste overwinning, daarmee evenaart hij de legendarische Hotze Schuil. Met deze zege komt Triemstra op 783 punten, nog maar twee punten verwijderd van Wiep van Wieren die nu nog op de derde plaats in het klassement aller tijden staat. Zaterdag en zondag staat er een hoofdklassewedstrijd in Bitgum op het programma bij de Van Aismadagen, de kans is groot dat Taeke Triemstra Wiep van Wieren dan passeert.

Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra werden derde in Kimswerd.