Gemeente start campagne 'De scholen zijn weer begonnen' en plaatst sandwichborden

De scholen beginnen maandag 26 augustus weer en dus is er weer meer verkeer op de weg. Met de campagne ‘De scholen zijn weer begonnen’ wordt volwassenen gevraagd rekening te houden met kinderen die na een lange vakantieperiode weer het verkeer in gaan.

Daarom is het belangrijk om vooral nu scherp te zijn op kinderen in het verkeer. Op de verschillende invalswegen en bij scholen zijn sandwichborden geplaatst om automobilisten erop te attenderen dat de scholen weer zijn begonnen.

Direct na de zomervakantie vallen er onder fietsende scholieren helaas bijna twee keer zo veel verkeersslachtoffers als in de rest van het jaar. De insteek van de campagne is dit aantal terug te dringen. De meeste ongevallen betreffen ongevallen tussen fietsers en auto’s.

Automobilisten wordt aangeraden kruispunten langzamer te naderen, kinderen met veilige afstand en snelheid in te halen en bedacht te zijn op onverwachte acties van kinderen. Bovendien raadt de gemeente haar inwoners aan om de kinderen zelf met de fiets of lopend naar school te brengen, in plaats van met de auto.