Leer koken zoals ze dat in de Middeleeuwen deden

Firdgum - De Stichting Erfgoed en Publiek houdt volgende week vrijdagmiddag 23 augustus vanaf twee uur bij het Zodenhuis aan de Camstrawei een workshop Middeleeuws Koken.

Eten, we kunnen gewoon niet zonder: ontbijt, lunch en avondeten zijn nu heel gewoon. Maar wat werd er eigenlijk duizend jaar geleden gegeten in Friesland? Toen waren er namelijk nog geen supermarkten en zeker geen pizzakoeriers. Wat er wel werd gegeten kwam van eigen land of werd gekocht op de lokale markt.

Tijdens deze workshop gaan de deelnemers koken met groenten en vlees, die duizend jaar geleden ook voorhanden waren in Nederland. Samen gaan de bezoekers oer-Hollandse erwtensoep koken en heerlijk brood bakken, maar dan wel net even anders. Eerst hard aan de slag, groentes snijden, brood bakken aan een stokje, soep roeren en dan als het klaar is natuurlijk proeven.

De workshop is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar, maar is ook zeker leuk voor volwassenen. Deelname is gratis bij bezoek aan het Yeb Hettinga museum. Opgeven kan uiterlijk tot en met tot 21 augustus via een mailtje aan jkooistra@erfgoedpubliek.nl.