Dameskaatsers maken zich op voor keats-off

HARLINGEN/RIED - Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra hebben zondagmiddag in Harlingen de hoofdklassepartij gewonnen. In de finale waren zij met 5-3, 6-2 te sterk voor Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. De derde prijs ging naar Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol. Zij wonnen de troostfinale van het partuur van Anne Berber Zeinstra, met 5-2 6-0.

Woensdag 21 augustus wordt de Frouljus PC in Weidum gehouden, zondag was de laatste dag waarop de dames zich rechtstreeks voor de PC konden plaatsen.

Het partuur van Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia wist zich op de valreep te plaatsen. Zij wonnen op de eerste klaswedstrijd in Ried een derde prijs en stegen daarmee twee plaatsen op de rankingslijst. Het partuur van Serena Hovenga, Lobke Vlasbloem en Aluca Bouma verloor een omloop eerder; het partuur van Hester Zijlstra, Anke Winkel en Simona Kootstra verloor al in de eerste omloop van het meisjespartuur van Larissa Smink, Naomi Wiersma en Fiera de Vries.

Larissa Smink, Naomi Wiersma en Fiera de Vries haalden de finale in Ried, maar verloren van het partuur van Jildou Sweering, Lotte Delgrosso en Jennie Terpstra met 5-2 en 6-6. Jildou Sweering werd koningin in Ried.

De parturen van Serena Hovenga, Lobke Vlasbloem en Aluca Bouma en van Hester Zijlstra, Anke Winkel en Simona Kootstra dalen in de ranking en kaatsen donderdag de Keats Off in Easterein. Hetzelfde geldt voor de parturen van Wybrig Bakker, Hiske Zeinstra en Melissa Hiemstra en van Nicole Hempenius, Mintje Meintema en Miranda Scheffer.