Revanche partuur Van der Bos in Witmarsum

WITMARSUM – Waar het woensdag mis ging, lukte het zondag wel. Vier dagen na de PC wisten Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra hun elfde vrije formatiepartij van het seizoen te winnen. In de finale wonnen ze met 5-3 en 6-4 van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra. De in Franeker zo geplaagde Tjisse Steenstra werd koning in Witmarsum.

In de halve finale stonden Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra met 5-3 voor tegen Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong, maar het partuur van Kingma kwam terug tot 5-5. Partuur Van de Bos herpakte zich en haalde met een 6-0 laatste eerst de winst toch binnen. De derde prijs dus voor Kingma, Plat en De Jong.

De PC-winnaars kwamen er in Witmarsum niet aan te pas, zij verloren in de tweede omloop van partuur Van Zwieten.

 

Winst voor Tuinenga, Wijnia en Scheepstra

Bij de dames ging de eindstrijd tussen de twee sterkste parturen van dit seizoen. Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra. Wonnen de spannende finale, Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra werden in de finale verslagen met 5-5, 6-4. Een mooie finale waarin partuur Tuinenga een paar maal uitliep, maar waarin partuur Sijbrandij zich terug knokte. Een zitbal van Ilse Tuinenga op 5-5, 6-4 maakte een einde aan de wedstrijd.

Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma versloegen in de strijd om de derde prijs Sietske Okkema, Anouk Tolsma en Rixt Wijnia met 5-4, 6-2.