Partuur Bergsma wint 166ste PC, Hans Wassenaar koning

FRANEKER - Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar waren oppermachtig, Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra kwamen duidelijk te kort in de finale. Partuur Bergsma pakte de winst met 2-5, 4-6. De koningsprijs ging naar Hans Wassenaar.

Het eerste bordje werd gepakt door partuur Bergsma. Het werd 6-6 en met een bovenslag van Hans Wssenaar was ook het tweede eerst voor Bergsma, Hiemstra en Wassenaar. Tjisse Steenstra oogde erg onzeker en had veel opslagmissers. Daarbij stond Hans Wassenaar erg gemakkelijk te kaatsen. Op een 0-2 stand werd het weer 6-6, nu wist Steenstra het perk wel te vinden, een zitbal bracht de aansluiting: 1-2. 

Partuur Bergsma liep naar 0-6 en toen Steenstra de kaats niet passeerde, werd de afstand groter: 1-3. Weer werd het 6-6, een belangrijk eerst. Marten Bergsma miste met zijn opslag het perk waardoor Van der Bos c.s. dichterbij konden komen: 2-3. Op 4-6 retourneerde partuur Bergsma de bal goed richting perk waardoor het gat weer groter werd: 2-4.

In deze fase van de wedstrijd lukt bij partuur Bergsma alles, zij zitten in de flow. De opslagen van Steenstra die wel in zijn, worden moeiteloos verwerkt tot bovenslagen. Op 0-6 wordt de kaats voorbij geslagen en wordt het gat wel erg groot: 2-5.

Gert-Anne van der Bos miste vervolgens het perk en meteen daarna sloeg Hans Wassenaar de bal boven: 0-4. Het werd 0-6 toen Hans Wassenaar de bal voor de kaats stopte. Partuur Van der Bos kwam nog terug tot 4-6, maar een opslag van Marten Bergsma betekende de genadeklap. Op 2-5, 4-6 was de winst een feit. Het liep de laatste weken al minder lekker bij partuur Van der Bos, zondag verloor het partuur al in de eerste omloop van Arum. Partuur Bergsma kwam precies op tijd in de juiste vorm.

Al met al was het een magere PC qua spannende wedstrijden. De hele PC-dag kende geen enkele wedstrijd die op 5-5 beslist werd, slechts drie wedstrijden werden op 5-4 beslist. Over het algemeen waren de verschillen tussen de parturen te groot.

De stimuleringsprijs was voor Gabe Jan van Popta.