De Bildtse Rembrandtmarkt is extra bijzonder dit jaar

Zaterdag 3 augustus vindt de Bildtse Rembrandtmarkt plaats in Sint Annaparochie, op de plek waar Rembrandt in 1634 met zijn grote liefde Saskia trouwde.

Rondom de Van Harenskerk staan tientallen sfeervolle kraampjes met kunst, boeken en curiosa. Er kunnen voorwerpen getaxeerd worden bij deskundigen van ‘is het kunst of kitsch’. Het is smullen bij de Gouden Eeuwse Rembrandt Brunch, of schilder mee aan de Nachtwacht van Sint Anne. Er is veel te zien, er is muziek, en een etalagewedstrijd in de aangrenzende winkelstraten en overal hangen echte Rembrandts door leerlingen van Campus Middelsee die meedingen naar de publieksprijs.

Naast al deze activiteiten wordt er nog iets speciaals georganiseerd: Project Rembrandt op ‘t Bildt met Iris Frederix. In navolging van het landelijke tv-programma ter ere van het Rembrandtjaar is iedereen, jong, oud, rijp en groen, welkom om tijdens de markt te komen schilderen.

Alle gemaakte werken worden beoordeeld door een jury bestaande uit de Bildtse kunstenaar Jaap van Dijk en de van het tv-programma bekende kunstenaar Iris Frederix. Want als we het over Rembrandt en de liefde hebben, dan is Iris Frederix hier de juiste persoon op de juiste plaats.

Met deze schilderswedstrijd is een mooie prijs te winnen; de drie besten krijgen op een nader te bepalen tijdstip gezamenlijk een dag les van Hendrik Elings. Aanmelden voor Project Rembrandt op ‘t Bildt kan via het mailadres info@rembrandtmarkt.nl