Eerste seizoenswinst partuur Bauke Triemstra

LEEUWARDEN Het was het weekend waarin de laatste kostbare punten voor de PC gepakt konden worden. Vooral in de eerste klas ging het erom spannen wie volgende week naar de PC zou gaan en wie donderdag in de Keats-Off staat. Het partuur van Tjisse Steenstra, Taeke Triemstra en Gert-Anne van der Bos hoeven zich daarover geen zorgen te maken. Zij staan hoog en hebben zich al verzekerd van de PC.

Zondag lieten zij op de Rengersdag in Leeuwarden zien dat ze in vorm zijn.

Steenstra, Triemstra en Van der Bos wonnen de Rengerspartij door in de finale Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra met 5-2 en 6-0 te verslaan. Marten Bergsma, Renze Hiemstra en Hans Wassenaar, de laatste tijd ook goed in vorm, werden derde.

Tjisse Steenstra werd koning van de partij.

 

Een dag eerder in Makkum wonnen Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra voor het eerst dit seizoen een vrije formatiepartij. Zij versloegen Jelte Pieter Dijkstra, Allard Hoekstra en Thomas van Zuiden in de finale met 5-2, 6-4. Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra werden derde in Makkum, Hendrik Kootstra werd gekozen tot koning van de partij.

 

Dubbelslag partuur Tuinenga

Tegelijk met de heren kaatsten ook de dames in Makkum. Het partuur van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra won met duidelijke cijfers van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra: 5-1, 6-4. Manon Scheepstra was de koningin in Makkum. De derde prijs in Makkum was voor Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol.

Een dag later, in Wergea, was de uitslag bij de dames opmerkelijk genoeg exact gelijk aan Makkum. Ook hier wonnen Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra de finale van Nynke Sijbrandij, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra.

Net als in Makkum, waren ook in Wergea Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol derde.

 

Keats-off

De vier parturen die aanstaande donderdag op de keats-off strijden voor een plek op de PC, zijn bekend. Dat zijn de parturen van Paul Dijkstra, Hendrik Jan van der Velde en Stefan van der Meer, Gerrit Jan Duiven, Hendrik Bouwhuis en Leon Bekema, Wierd Baarda, Marco de Groot en Roel Pieter de Jong en van Corné Tuinenga, Wiebe Wessel Bos en Gjalt Sjirk de Groot. De keats-off is donderdagavond op het Sjûkelân en begint om 18.30 uur. De loting is om 18:00.

Het complete overzicht van de ranking is hier te vinden, de parturen 1 tot en met 15 hebben zich rechtstreeks geplaatst voor de PC:

https://www.knkb.nl/pageid=13361/Heren_vrije_formatie.html