Assurantiebedrijf Froonacker samen met Leeuwarder familiebedrijf

FRANEKER - Assurantiebedrijf Froonacker en Van de Witte Assurantiën/Schadeservice, twee Friese familiebedrijven, gaan samen verder als Froonacker Van de Witte Assurantiën.

De nieuwe onderneming blijft zich onverminderd richten op risicobeheer, schade- en inkomensverzekeringen en pensioenen voor zowel bedrijfsmatige als particuliere relaties. Directeuren Rein Pieter van de Witte en Anne Bergsma: ,,Beide bedrijven hebben de afgelopen decennia een sterke naam en marktpositie opgebouwd en de fusie is dan ook uit kracht geboren. Onze relaties kunnen we nu nog beter van dienst zijn en samen met onze medewerkers gaan wij vol vertrouwen de toekomst in.”

De bedrijven blijven voorlopig actief onder eigen naam. ,,Achter de schermen worden de organisaties en dienstverlening de komende maanden verder op elkaar aangesloten en zullen wij stapsgewijs toewerken naar een volledig geïntegreerde fusiecombinatie.”

Volmachtbedrijf ABF Assuradeuren maakt onderdeel uit van Froonacker Van de Witte Assurantiën en verzorgt namens een tiental verzekeraars als Gevolmachtigd Agent de schadeverzekeringen en schadebehandeling voor haar relaties.

Met ruim 30 medewerkers behartigt Froonacker Van de Witte dagelijks de belangen van zo’n tienduizend zakelijke en particuliere relaties.