Bildtse kunstenaars sluiten expositie in Wier af

WIER - Drie Bildtse kunstenaars hebben zondag 30 juni hun gezamenlijke expositie in de Ioannis-theatertsjerke in Wier op feestelijke wijze afgesloten.

De van oorsprong uit Duitsland afkomstige Hilde Roerdink-Berger uit Sint-Jacobiparochie vertelde over haar plastieken en abstrakte schilderen en gouaches. Sleman Bdewi úit het AZC in Sint-Annaparochie verhaalde in het Nederlands over zijn schilderijen achter glas, die gebaseerd zijn op de oorlog in Syrië.

Daarbij maakt hij prachtige mozaieken van Bildts stro. Bdewi schonk via Simy Sevenster een recent acrylschilderij van de Ioanniskerk met een gevulde enveloppe.

De Friese Talea Jansma sprak over haar binding met de oude gemeente 't Bildt en heeft daar daarover twintig schilderen met als hoofdmoot de Waddenzee tussen Zwarte Haan en Westhoek gemaakt, maar ook over de omgeving bij het Groate Gat bij de Boonweg.

Het geheel werd opgefleurd door tal van gedichten in drie talen gedeclameerd door de Bildtse schrijfster Talea Jansma uit eigen werk.

Het Bildtse trio verplaatst hun expositie in juli naar de Sint Nicolaaskerk in Swichum met een nieuwe collectie schilderijen, mozaieken en beelden. Daarna zijn ze de hele maand augustus van donderdagmiddag tot zondagavond tussen 13.00 en 17.00 uur in de Sint Martinuskerk in Hempens.