Tang Soo Do School Chung Shim succesvol op TTF Dutch Open toernooi

Franeker - 185 sporters uit binnen- en buitenland kwamen zaterdag bij elkaar om deel te nemen aan het TTF Dutch Open Tang Soo Do toernooi dat gehouden werd in Harlingen.

Ook van de Franeker Tang Soo Do School Chung Shim deden er drie deelnemers mee. Zij streden in verschillende categorieën van deze vorm van Koreaans Karate.

Bij het onderdeel loopvormen werd KSN Linda Ploeg tweede in de categorie dames Zwarte Band. Het was een grote poule en het niveau lag erg hoog. Het was dan ook een knappe prestatie om zilver in de wacht te slepen.

In de categorie breektesten heren Zwarte Band werd KSN Erwin Tietema tweede. Hij liet de competitie achter zich toen hij de planken brak met drie originele technieken.

Het debuut was voor de achtjarige Jari van Assen uit Franeker. Hij liet een mooie loopvorm zien en het sparren ging prima. Bij de breektest ging het supergoed en Jari brak alle planken doormidden. Hij kreeg de vierde prijs.

Na de wedstrijd had Jari van Assen een meet ’n greet met Grootmeester John Trudgill uit Wales. Een eervol moment om kennis te maken met de oprichter van de TTF (Traditional Tang Soo Do Federation).

Foto’s: Chung Shim Tang Soo Do School