SC Franeker JO15 dankt kampioenschap aan teamspirit

FRANEKER - In de voorjaarcompetitie heeft de JO15-2 van SC Franeker zijn stinkende best gedaan. Met hier en daar een wisseling is het team kampioen geworden.,

Volgens ouders en staf zijn het spelers die voor en met elkaar staan. Voetbal is een teamsport en dat je dat niet alleen kunt, dat hebben ze laten zien dit jaar, schrijft de technische staf van het team.

Dat het team dan ook meer dan een voetbalteam is, blijkt wel uit de andere activiteiten die ze hebben ondernomen. Zo hebben ze gefitnesst in Bloemketerp, gewokt in het wereldrestaurant, zaalvoetbal gespeeld op een toernooi en een wedstrijd bezocht van SC Heerenveen.

Als afsluiting van het kampioensseizoen zijn ze vrijdag 7 juni afgereisd naar Esbjerg in Denemarken voor een Internationaal toernooi genaamd de Vesterhavs Cup. Het team reisde samen met de meiden van MO15 van SC Franeker en MO15 van SC Bolsward.

Bij aankomst kregen de jongens hun trainingsshirt overhandigd die waren gesponsord door Sportcentrum Bloemketerp en familie Deelstra. Op de terugreis kon de MacDonalds natuurlijk niet ontbreken, het bezoekje werd aangeboden door Rijschool Posseth.