NK medailles voor Friese judoka's

NIJMEGEN - De Jan Massinkhal in Nijmegen was zaterdag het toneel voor de Nederlandse Kampioenschappen Judo jeugdteams. De Friese Azeven-teams kwamen alle met een medaille thuis.

Als gevolg van een goed samenwerkingsverband tussen Friese clubs, vallend onder de naam Azeven, hadden 3 teams zich voor het NK geplaatst. Het meisjesteam tot 12 jaar kwam om hun titel van vorig jaar te verdedigen. Geen gemakkelijke opgave omdat het team grotendeels gewijzigd was door de verplichte leeftijdsgrens en het feit dat kinderen natuurlijk groeien waardoor ze in een andere categorie uitkomen. Maar ook dit jaar waren zij als team onverslaanbaar en prolongeerden hun titel.

De meiden tot 15 jaar hadden zich bij de voorrondes als tweede geplaatst en wisten dus dat ze vol aan de bak moesten. Na winst in de eerste partij werd er daarna verloren. In de herkansing wist het team 3 keer op rij te winnen en daarmee derde van Nederland te worden.

Bij de voorrondes waren de jongens tot 15 jaar als eerste geëindigd. Ze begonnen sterk en wonnen de eerste en tweede ronde overtuigend. In de halve finale moesten ze het opnemen tegen de kampioen van vorig jaar die uiteindelijk ook dit jaar veruit de beste waren. Om brons lieten ze er echter geen gras over groeien en versloegen hun tegenstanders met de maximale 5-0. Zo kwamen dus alle Friese teams met een medaille thuis.