Nieuwe speeltuin Nieuwebildtzijl open op Buitenspeeldag

NIEUWEBILDTZIJL - Kinderen in Nieuwebildtzijl konden zich woensdag op de Nationale Buitenspeeldag vermaken in de nieuwe speeltuin. Wethouder Caroline de Pee kwam naar het dorp voor de officiële opening.

De speeltuin in Nieuwebildtzijl was sterk verouderd en voldeed niet meer aan de veiligheidseisen. Dorpsbelang en gemeente Waadhoeke werkten samen bij het maken van een nieuw ontwerp voor de speeltuin.

Er zijn nieuwe toestellen geplaatst en ook het hekwerk is vernieuwd. In Oudebildtzijl is de speeltuin opgeknapt. Wonen Noordwest Friesland verstrekte hiervoor een subsidie.

Ook elders in de gemeente werd aandacht besteed aan de Nationale Buitenspeeldag. In Franeker en Sint Annaparochie werd een buitenspeelmiddag georganiseerd. Dit werd georganiseerd door onder andere Beweegteam Waadhoeke en Het Jongerenwerk van De Skûle Welzijn, met als doel het buitenspelen te stimuleren. Verschillende sport- en spelactiviteiten kwamen aan bod, zoals voetbal en skeeleren. Ondanks de regen kwamen de kinderen fijn meespelen.

Gemeente Waadhoeke doet op dit moment onderzoek naar de speeltuinen in Waadhoeke. Ze vraagt haar inwoners een vragenlijst in te vullen via https://participatie.speelplan.nl/waadhoeke/. Deze is beschikbaar tot 30 juni.