EKON gaat intensief samenwerken met Energie vanOns

Slappetertp - EKON, de Enerzjy Koöperaasje om de Noorderpolder Slappeterp, gaat intensief samenwerken met de coöperatieve energieleverancier Energie vanOns. Vanaf 1 januari wordt de in Slappeterp opgewekte elektrische energie aan Energie vanOns geleverd.

De doelstellingen van Energie vanOns sluiten volgens secretaris Fokkema goed aan bij die van EKON, bijvoorbeeld de transitie van fossiele naar duurzame energie, het leveren van de lokaal opgewekte duurzame energie aan de bewoners van de regio, het terug laten vloeien van de winsten naar de lokale energiecoöperatie. EKON is indirect mede-eigenaar van Energie vanOns.

Op een openbare jaarvergadering van EKON op donderdag 20 juni zal J. Koster van Energie vanOns voorlichting geven deze coöperatieve energieleverancier. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Op Healwei aan de Slappeterpsterdyk in Skingen, vanaf 20.00 uur.

EKON is een Friese energiecoöperatie, opgericht in 2014, die onder andere duurzame energie opwekt om het gebruik van fossiele brandstoffen terug te dringen. Daarom belegde EKON in juni 2016 de daken van twee aardappelloodsen in Slappeterp met 1200 zonnepanelen met een piekvermogen van totaal 350 kiloWatt.