Insecten proeven op Boerderij Dijkstra State

MENAAM Boerderij Dijkstra State in Menaam is een van de bedrijven die deelnemen aan de Streekweek van 20 tot en met 27 juni.

De week staat volledig in het teken van echte Friese producten. Op meer dan 45 locaties zijn er activiteiten. Zaterdag 22 juni zijn op Dykstra State niet-alledaagse vleessoorten te proeven en insect te proeven. Bovendien worden er Greidehapjes geserveerd van wilde planten. Bovendien worden er Greidehapjes geserveerd van wilde planten.

Tweede editie

De Streekweek is onderdeel van Eetbaar Fryslân. Veel voedsel reist de halve wereld rond voordat het in de Nederlandse keuken beland. Niet nodig, omdat in Friesland veel heerlijke producten worden gemaakt. De tweede editie van De Streekweek wordt donderdag 20 juni officieel geopend door statushouders.

Zij zullen op deze dag een buitenlands gerecht bereiden met echte Friese producten. Studenten van de koksopleiding van ROC Friese Poort zullen hen daarbij begeleiden.

Na een week bomvol activiteiten wordt de Streekweek op donderdag 27 juni afgesloten met een heerlijke weidelunch midden in het boerenland.

Meer informatie: www.eetbaarfryslan.frl