Buitenvolleybal nu naast zwembad Bloemketerp

FRANEKER - Voor de eerste keer dit seizoen is maandag in Franeker buiten gevolleybald. De netten waren opgezet naast zwembad Bloemketerp.

Nadat vorig jaar een start was gemaakt op het gras van het plantsoen aan de van Prinstererlaan werd nu gespeeld bij het zwembad Bloemketerp. Mede dankzij een donatie van de familie Wetterauw kon dit jaar een tweede net worden aangeschaft.

Het buitenvolleybal wordt gepeeld op de maandagavonden in de periode tussen de laatste zaaltrainingen en de zomervakantie. De jeugd speelt vanaf half zeven en de oudere jeugd en volwassenen vanaf half acht.

In totaal hebben zestig spelers deelgenomen aan deze eerste avond. Samen met het mooie weer was het dan een groot succes. Deze activiteit van de volleybalvereniging DoskoActa is voor zowel leden als niet leden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Het is daarom voor belangstellenden een mooie gelegenheid om op een laagdrempelige manier kennis te maken met volleybal. De volgende avond is op maandag 17 juni. Op zaterdag 29 juni organiseert Grand café de Doelen in samenwerking met DoskoActa het beachvolleybal toernooi op de Breedeplaats.