Triemstra-trein dendert onverminderd voort

DRONRYP – Taeke Triemstra deed het afgelopen weekend weer uitstekende zaken wat betreft het puntenklassement. De kaatser uit Sint Jacobiparochie kon weer zes punten bij schrijven, zowel de wedstrijd in Morra-Lioessens als die in Dronryp werd gewonnen door Triemstra en zijn maten. Met de vijfde overwinning op rij zijn Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra nog ongeslagen.

Wie verslaat het supertrio van Van der Bos, Triemstra en Steenstra? Het lukte Bauke Triemstra, Dylan Drent en Hendrik Kootstra zaterdag in Morra-Lioessens niet. Zij boden veel tegenstand, maar verloren de finale met 5-4, 6-2.

De derde prijs was voor Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra.

Zondag in Dronryp waren de tegenstanders Enno Kingma, Pieter Jan Plat en Sjoerd de Jong. Triemstra, Drent en Kootstra wonnen met 5-2 en 6-0.

Net als in Morra-Lioessens werden Van Zwieten, Van der Schoot en Zijlstra derde.

 

Strijd tussen partuur Tuinenga en partuur Sybrandy

Bij de dames vrije formatie gaat het er spannender aan toe dan bij de heren. De parturen van Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra en van Nynke Sybrandy, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra zijn aan elkaar gewaagd.

Zaterdag in Reduzum waren Ilse Tuinenga, Sjante Wijnia en Manon Scheepstra het sterkst. In de finale versloegen zij een ander partuur om rekening mee te houden, Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma met 5-4, 6-2.

De derde prijs was voor Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol.

In Kimswerd waren het Nynke Sybrandy, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra die met de krans naar huis gingen. De finale werd met 3-5, 0-6  gewonnen van Tineke Dijkstra, Sandra Hofstra en Louise Krol. Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma werden derde.