Geslaagde seizoenspresentatie Theater De Koornbeurs

FRANEKER - Zo'n 150 bezoekers kwamen vrijdagavond naar de seizoenspresentatie van Theater de Koornbeurs in Franeker.

,,Voor een eerste keer buiten op het plein zeker een mooi aantal’’, zegt Gerard Wolters, directeur van De Koornbeurs. Diverse artiesten gaven een voorproefje van hun optreden in het komende theaterseizoen dat in september weer begint.

Marjolein Meijers zong met haar begeleiders een aantal eigen liedjes uit haar show 40 jaar muziek! O.C. Hooymeijer vertelde met verve over de niet-bestaande vogels uit zijn theatercollege. In het najaar vertelt hij het hele verhaal in het theater, inclusief voorbeelden van nesten en eieren. ,,Het is niet waar, maar het had waar kunnen zijn’’, zo zegt hij over zijn show.

Ernest Beuving imiteerde uit zijn show De Bende van Beuving onder andere een herkenbare Prins Bernard en wijdde ons in het Nedersaksisch in in de geheimen van een goede relatie. Of toch niet?

Hein-Jaap Hilarides speelt het komend seizoen boogiewoogiemuziek en vertelt verhalen en gedichten. Het voorproefje beloofde - ondanks zijn koude handen voor de boogiewoogiemuziek - een heerlijke middag met zijn hele voorstelling. Andermans Veren Live, bekend van NPO radio 5, zingt dit seizoen fijne nostalgische liedjes van onder anderen Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt.

Het daverende slot van de avond was een optreden van The Academy Pop and Jazz Orchestra.