Man uit Den Haag bedreigt groep jongens met vuurwapens

Dokkum - Een 50-jarige man uit Den Haag is in de nacht van zaterdag op zondag door de politie aangehouden op de Lauwersseewei bij Dokkum na bedreigingen met wapens.

Agenten kregen een melding van een conflict waarbij de verdachte zonder aanleiding een groepje jongens in het centrum van Dokkum had bedreigd met een jachtgeweer. Daarbij kreeg een van de jongens een klap tegen het achterhoofd met het geweer. Een van de jongens pakte het wapen vervolgens af en gooide het in het water bij de Aalsumerpoort.

De verdachte pakte daarop een ander jachtgeweer uit zijn auto en bedreigde hen opnieuw. Hij reed vervolgens weg en is uiteindelijk door de politie aangehouden op de carpoolplek langs de Lauwersseewei. Niemand raakte gewond. De jongens hebben aangifte gedaan van bedreiging. Duikers van het arrestatieteam hebben het wapen vanochtend aangetroffen in het water bij de Aalsumerpoort. De politie doet nader onderzoek naar de wapens en de bedreigingen. De man uit Den Haag zit vast op het bureau in Leeuwarden.

Tekst: Politie Noordoost-Fryslan