Eerste exemplaar Franeker Stadsgids

FRANEKER - De elfde editie van de Franeker Stadsgids is uitgebracht. Piet Grasman, havenmeester in Franeker, ontving vrijdag het eerste exemplaar in het bijzijn van de leden van de commissie die de gids hebben samengesteld.

Al elf jaar op rij ontvangen de inwoners en toeristen van Franeker de Stadsgids. Deze gids wordt verspreid via horeca, campings, bed & brochjes, winkels, musea en de jachthaven. Daarnaast wordt de gids ook huis-aan-huis verspreid in de stad. De gids is uitgegeven in een oplage van 16.000 exemplaren.

Inmiddels is het boekje niet meer weg te denken uit Franeker: ,,Het is een begrip geworden’’, vertelt Caroline Oosting. Inwoners en toeristen wachten met smart op het jaarlijkse boekje vol met nieuws, kunst, cultuur, Horeca en winkelaanbod.

Ook dit jaar wordt het publiek daarin niet teleurgesteld. De Franeker Stadsgids 2019 zit wederom weer vol met toeristische trekpleisters en mooie waardebonnen om in te leveren bij een van de bedrijven in Franeker.

De Stadsgids wordt gemaakt door een team van ondernemers en vrijwilligers die zich ook dit jaar weer met de volle honderd procent hebben ingezet om samen tot een mooi resultaat te komen.

De officiële verspreiding van de Stadsgids vindt plaats in week 22.