Veelzijdige open dag industrieterrein Oost

FRANEKER – Onder ideale weersomstandigheden openden de bedrijven op industrieterrein Oost zaterdag de deuren. De bezoekers konden kennis maken met de vele verschillende vormen van vakmanschap op het industrieterrein. Ook met de kinderen was veel rekening gehouden, er waren onder andere talloze springkussens, een draaimolen en trap-heftrucks.

Voor de bezoekers was er een grote veelzijdigheid te zien. Bij houthandel Posthumus vertoonde een motorzaagartiest zijn kunsten, Asbest Wat Nu gaf uitleg over hoe asbest eruit ziet en hoe het opgespoord wordt, landbouwmachines waren tentoongesteld bij Bijlsma Hercules en bij Meconaf kon men alles aan de weet komen over afzuig- en filtersystemen. Bij BKF konden bezoekers zien hoe een hijskraan wordt bediend, terwijl bij de F&B Group een windturbine van binnen kon worden bekeken.

 

Bouwbedrijf Haarsma liet bezoekers kennismaken met duurzame bouwoplossingen en RKP Bouw met een badkamer zonder tegels. Bij Scheefswerf Talsma/Structal Friesland was een klassiek motorjacht te bewonderen. De brandweer was aanwezig en jeugdige bezoekers konden een brandje blussen. Ook kon jong en oud kennis maken met reanimatie, er werd tekst en uitleg gegeven over de werking van een AED.

 

Nieuwe drooghal Royal Steensma geopend

Royal Steensma opende op deze open dag officieel de nieuwe drooghal. Op 23 maart vorig jaar werd de vroegere hal door brand verwoest. Wethouder Caroline de Pee verrichtte de openingshandeling. Op een andere locatie is een nieuwe hal gebouwd, de nieuwe locatie sluit logistiek beter aan. De hal is naast de inpakafdeling verrezen. Manager Hilco Wagenaar is trots op wat er verrezen is in Franeker: ,,We zijn er op vooruit gegaan. De hallen sluiten nu logischer op elkaar aan. Vandaag hebben we onze producten hier neer gezet zodat bezoekers kunnen zien wat we allemaal maken, binnenkort zal de hal ingericht worden. Droogkasten die tijdelijk op de inpakafdeling staan, komen hier naar toe en er komt een hele nieuwe drooglijn. Als het zover is, zal er een officiële opening plaats vinden. Al met al is het nog snel gegaan. Het was een hele slag voor het personeel wat hier al tientallen jaren werkt, maar het heeft het personeel nog hechter gemaakt. Er is echt een mentaliteit van met elkaar de schouders eronder zetten.’’