Publiekscollege Academie over verslaving

FRANEKER - Bijna iedereen krijgt vroeg of laat te maken met alcohol, roken, drugs of gamen. Of je nu ouder, partner, familie, professional of jongere bent. Marcel Seuninga van Verslavingszorg Noord Nederland gaat nader in op allerlei facetten rond verslaving tijdens een publiekscollege van de Franeker Academie.

Verslaving is een begrip waar veel verschillende opvattingen over bestaan. Verslaving wordt gezien als ziekte, een gewoonte, ondeugd of een maatschappelijk probleem. De term verslaving is van toepassing op middelen als alcohol en drugs, maar ook op gewoontes waar mensen geen weerstand aan kunnen bieden. Denk hierbij aan gokverslaving, seksverslaving en internetverslaving.

Marcel Seuninga werkt met jongeren en ouders. Hij neemt zijn publiek in deze lezing mee in de wereld van verslaving en verslaafd gedrag. Is verslaving een hersenziekte? Eens verslaafd, altijd verslaafd!? En hoe kun je er mee omgaan als iemand in jouw omgeving een verslaving heeft zijn onderwerpen die aan de orde komen. En wanneer praten we over gebruik en wanneer over misbruik of verslaving?

College bijwonen?

De duur van de lezing is ongeveer een uur waarna er aansluitend gelegenheid is voor het stellen van vragen. Het publiekscollege van 5 juni start om 20.30 uur in de collegezaal van de Academie van Franeker, Breedeplaats 1. Kaartjes (€ 7) zijn een half uur voort aanvang van het college verkrijgbaar bij Café De Doelen en een kaartje geeft recht op een consumptie na afloop.

Aanmelden door een mail te sturen naarn info@academiefraneker.nl met vermelding van naam, aantal personen en het college waar het om gaat.