Recital Marietta Petkova in Laurentiuskerk

KIMSWERD - Pianiste Marietta Petkova geeft vrijdag 7 juni een solo-recital in de Laurentiuskerk te Kimswerd. Ze is geboren in de Bulgaarse stad Russe en studeerde piano in haar geboorteland, in Wenen, Amerika en in Nederland.

Inmiddels woont zij al meer dan 25 jaar in Nederland waar zij jaarlijks vele concerten en masterclasses geeft. Zo speelt zij regelmatig in het Amsterdamse Concertgebouw, maar ook in alle andere grote concertzalen in Nederland, onder andere ook in de Harmonie te Leeuwarden.

Van haar spel werden vele CD’s gemaakt. Binnenkort gaat zij weer een CD opnemen in Zwitserland met de Préludes van Cl. Debussy. Het concert te Kimswerd kan als een soort try-out worden beschouwd.

Voor Kimswerd is het heel bijzonder dat deze grote ster in de Laurentiuskerk een recital komt geven. Toen zij hier eens was en de kerk zag bood zij direct aan hier te concerteren. Voor haar optreden wordt apart een vleugel gehuurd.

Marietta heeft de bijzondere eigenschap het publiek volkomen mee te nemen in de muziek waarin zij zelf ook in op gaat.

Marietta speelt vrijdag 7 juni vanaf 20.00 uur de 12 Préludes uit Boek I van Cl. Debussy en na de pauze Drie Ballades van Fr. Chopin. Alle topstukken uit het repertoire voor piano-solo.