Kinderen worden kunstenaar bij SKF

FRANEKER - Een schilderij maken met een afwaskwast, een vliegenmepper of een plantenspuit? Kinderen die kinderdagverblijf het Tweede Thuis bezoeken, draaien er hun handjes niet voor om. Hun werk hing zelfs in een kunstroute in het kinderdagverblijf.

In het kader van de Week van het Jonge kind hebben alle kinderopvanglocaties van Stichting Kinderopvang Friesland (SKF) zich verdiept in de wereld van de beeldende kunst.

Onder de titel ‘Ik ben kunstenaar van Stichting Kinderopvang Friesland’ ontdekten de kinderen samen met de pedagogisch medewerkers verschillende materialen.

De stichting borduurt hiermee voort op het project Pjuttoer, waarmee de SKF de creatieve ontwikkeling van jonge kinderen stimuleert.

,,We wilden zo kinderen de mogelijkheden van verschillende materialen laten ontdekken. Als je een papier ophangt en daarna met een plantenspuit bezig gaat, dan loopt de verf ineens uit. En dat is voor kinderen echt een ontdekking. Het proces is belangrijker dan het product’’, vertelt Denise Hendriks, programmamanager kunst, cultuur en sport bij de SKF.

Op kinder- en peuteropvang het Tweede Thuis in Franeker waren belangstellenden vorige week welkom om de gemaakte kunstwerken te bekijken. De locatie had speciaal voor deze gelegenheid een kunstroute van gekleurde voetjes langs alle tekeningen en schlderijen uitgezet.

Op de facebookpagina van de locatie zijn filmpjes te zien waarin de kinderen verschillende materialen ontdekken en hanteren om kunst te maken.