Scholen met Jantje Beton in actie voor buiten spelen

TZUMMARUM - Leerlingen van de Nije Tamsmaskoalle en de SWS in Tzummarum en van obs De Pôlle in Marsum komen gaan loten verkopen voor Jantje Beton. De helft van de opbrengst wordt besteed aan spelen en bewegen op hun eigen plein, de andere helft gaat naar projecten van Jantje Beton.

Tot en met 5 juni komen 23.000 kinderen van ruim 180 basisscholen in Nederland in actie voor Jantje Beton. Ook dit jaar kunnen leerlingen van deelnemende scholen niet alleen lootjes via het verkoopboekje verkopen, maar ook online. De online lootjes worden verkocht via de Tikkie jij bent ‘m! actie: www.jantjebeton.nl/tikkielot

Dave Ensberg, directeur-bestuurder van Jantje Beton: ,,Voor basisscholen is de Loterij ook van groot belang, zeker in deze tijden van financiële schaarste. 13% van de basisscholen in Nederland is ‘arm’. Bijna alle basisscholen begroten voorzichtig en investeren daardoor ook minder in hun schoolpleinen. Dan is de opbrengst van de Loterij een welkom extra zakcentje.”

De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan speelmaterialen voor meer spelen en bewegen op en rondom het schoolplein. Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Projecten voor kwetsbare kinderen krijgen hierbij speciale aandacht.

Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen. Daar doet Jantje Beton iets aan met De Kleine Jantje Beton Loterij.