Toppartuur Triemstra blijft winnen

SINT ANNAPAROCHIE - Het toppartuur van Gert-Anne van der Bos, Taeke Triemstra en Tjisse Steenstra deed ook dit weekend weer goede zaken. In Sint Annaparoche werd de finale gewonnen van Menno van Zwieten, Kees van der Schoot en Erwin Zijlstra met 5-4, 6-2. Op die stand miste de opslag van Van Zwieten het perk.

Taeke Triemstra, die geregeld de ballen boven sloeg, werd tot koning van de partij gekroond. Triemstra had sinds 2015 geen koningsprijs meer gehad.

De derde prijs in Sint Annaparochie was voor Johannes van der Veen, Sip-Jaap Bos en Klaas Pier Folkertsma.

 

Ilse Tuinenga, Sjanet Wijnia en Manon Scheepstra vormen bij de dames het te kloppen partuur. Sjanet Wijnia is weer terug op de kaatsvelden na een afwezigheid door een blessure. Zondag wonnen zij in Winsum de finale van Anne Monfils, Margriet Bakker en Harmke Siegersma.

Nynke Sybrandy, Imke van der Leest en Marrit Zeinstra eindigden op de derde plaats.

De sterke Ilse Tuinenga werd uitgeroepen tot koninging van de partij.

Dames en heren 1e klas

Zaterdag kaatsten de heren 1e klas een vrije formatiepartij in Paesens. Laas Pieter van Straten, Auke Boomsma en Marten Feenstra wonnen de krans in Paesens. In de finale versloegen zij Remmelt Bouma, Jelte Visser en Willem Heeringa met 5-3 en 6-4. Derde werden Johan Diertens, Pieter Scharringa en Kevin Jordi Hiemstra.

 

De dames 1e klasse kaatsten net als de hoofdklasse dames in Winsum. Anne Berber Zeinstra, Lotte Delgrosso en Kim Dijkstra wonnen de vrije formatiewedstrijd. In de finale versloegen zij Elly Hofman, Klasine Huistra en Annelien Broersma. De derde prijs was voor Andrea Kroes, Sigrid de Jong en Marije Hellinga.

Foto's Henk Bootsma, foto dames Henk Hempenius.