Goud en zilver voor zusjes Hartman

HASSELT - In Hasselt vond zaterdag voor de tiende keer het BPO Judotoernooi plaats. Mirthe Hartman pakte het goud, zus Sanne het zilver.

Tijdens het BPO judotoernooi wordt op negen matten gestreden om de prijzen. Mirthe Hartman uit Sexbierum kwam uit in een jongenspoule -40 kg. Haar eerste partij moest ze meteen tegen een sterke jongen, waar ze op voorgaande toernooien moeilijk van kon winnen.

Met een mooie Ippon werd het deze keer wel in haar voordeel beslist. Haar andere vijf tegenstanders werden ook letterlijk door haar van de mat ‘geveegd’ met Ippon.Een gouden medaille en een sporttas voor de kampioen was er voor haar.

Haar zus Sanne kwam uit in een meidenpoule -40 kg en -15 jr. Sanne stond ook sterk te judoën. Eén partij tegen een ouder meisje werd in de Golden Score na ruim vijf minuten door Sanne gewonnen met een verwurging.

Andere partijen wist ze met Ippon te beslissen. Sanne heeft in deze poule één partij verloren tegen de nummer één en mocht het zilver mee naar huis nemen.

Hun judovereniging Kings wist in het klassement als tweede te eindigen en ook hier mochten ze een bokaal voor in ontvangst nemen.